2912bc4cbeaf8d21c0f8b4f392fbc76c

MAEIE dezaprobă decizia GOTR de a participa la parada militară de 9 mai de la Tiraspol

În legătură cu pregătirile autorităţilor de la Tiraspol către parada militară de 9 mai, la care urmează să participe contingentul militar al aşa-zisului Grup operativ de trupe ruse (GOTR), Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău anunţă că dezaprobă decizia şi atitudinea comandamentului militar al GOTR.

De asemenea, prin intermediul unui comunicat oficial, MAEIE face apel la autorităţile Federaţiei Ruse să se abţină de la activităţi militare care denotă un comportament sfidător la adresa constituţionalităţii Republicii Moldova.

Ministerul de Externe atrage atenţia asupra riscurilor pe care le comportă coparticiparea GOTR în acţiuni cu caracter militar la adresa procesului de reglementare transnistreană şi de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

„Astfel de acţiuni subminează, în mod flagrant, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. MAEIE aminteşte că în favoarea respectării acestor principii, conducerea Federaţiei Ruse s-a pronunţat deschis şi univoc în repetate rânduri”, se arată în comunicatu instituției.

În context, MAEIE reiterează poziţia autorităţilor moldoveneşti cu privire la imperativul retragerii forţelor militare ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul ţării.

Foto: radiochisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green