j

„Magazine” online specializate în vânzarea drogurilor! Un grup criminal format din 15 membri a fost destructurat de oamenii legii

Ofițerii de investigații și procurorii au documentat activitatea infracțională a unui grup criminal în componența a 15 membri, cu vârstele cuprinse între 17 ani și 35 ani, care au pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor pe teritoriul capitalei, prin intermediul a 6 „magzine” online amplasate pe platforma de comunicare Telegram.

În această perioadă forţele de ordine au stabilit că, fiecare din membrii grupului criminal avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor. Astfel, administratorii magazinelor online repartizau rolurile în importul și distribuția substanțelor narcotice.

Trei din membri se ocupau de administrarea magazinelor, trei erau administratori coordonatori, doi – curieri care prin contrabandă importau drogurile din Ucraina, iar ceilalți ambalau și distribueau stupefiantele pe teritoriul capitalei.

Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita doza necesară de droguri, printr-un mesaj remis în aplicaţia Telegram, un chat închis. Aministratorii primind dovada de plată (copia cecului din terminal pe portmoneul QIWI), expediau locația și descrierea corespunzătoare pentru ca aceștea să poată ridica drogurile.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green