fostul-ministru-al-justitiei-victoria-iftodi-a-fost-numita-judecator-la-cc-din-partea-guvernului-31760

Magistrata CC, Victoria Iftodi – noul candidat PDM la funcţia de ministru al Justiţiei

Fotoliul ministrului Justiției nu a fost lăsat să se răcească! După demisia lui Alexandru Tănase, Partidul Democrat anunță noul candidat la ocuparea acestei funcții. Este vorba despre magistrata Curții Constituționale, Victoria Iftodi, anunțul fiind făcut astăzi de liderul PD, Vlad Plahotniuc. 

„Regretăm plecarea domnului Tănase, dar îi respectăm decizia și îi mulțumim public pentru faptul că a acceptat să facă parte din acest Guvern. Am văzut că acest subiect a provocat tot felul de speculații. Înțelegem că este un an electoral și unii, în lipsă de teme, se agață de orice pentru a se face remarcați. Mai devreme sau mai târziu lucrurile se vor lămuri(…) În ședința Biroului Politic al PDM am discutat și aprobat candidatura doameni Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituţională, la funcția de ministru al Justiției”, a menționat Plahotniuc.

Duminică, 11 martie, Alexandru Tănase a anunțat că își prezentă demisia din funcția de ministru al Justiției și își va încheia, astfel, cariera publică. Decizia a venit la două zile după ce în presă a apărut o presupusă convorbire telefonică a sa cu afaceristul Veaceslav Platon, în care cei doi discută inclusiv subiectul fraudei bancare.

Precizăm că Victoria Iftodi a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională în luna mai a anului trecut.

Foto: rtr.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green