media_139480040208134300

Maia Sandu: „Anumite companii au fost impuse să plătească PD-ului pentru fiecare kilogram de nuci exportat”

În cadrul ultimei ședințe a Guvernului, premierul Maia Sandu a readus în discuție problema monopolului la exportul de nuci.

Șefa Executivului a precizat că, în conformitate cu informațiile parvenite, după deschiderea dosarelor penale de către Procuratură și blocarea exporturilor de către serviciul vamal, anumite companii au fost impuse să plătească de la 50 de eurocenți la 1 euro Partidului Democrat pentru fiecare kilogram de nuci exportate.

Premierul a reiterat necesitatea deblocării procesului de export și identificarea pe termen lung a unor metode prin care să se legalizeze procesul de vindere a nucilor.

În acest context, Ministrul Finanțelor a anunțat că Serviciul Vamal a efectuat o analiză a exportului de nuci și, în baza acestei analize, s-au revizuit criteriile de risc pentru aceste produse, iar verificările ce confirmă originea vor fi efectuate la etapa de eliberare a certificatului de origine în cazul identificării riscurilor vizibile de fraudare a originii.

Foto: realitatea.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Alexei at |

  și unde-s probele bre ? mai aveți de lătrat la stele ? sunteți de 2 luni deja la putere, aveți toate pîrghiile, unde-s probele, de ce hrăniți poporul cu minciuni și faceți show ?

  Reply
 2. Elena at |

  Aveti de gand sa faceti ceva pentru oameni sau tot va veti plange la fiecare pas.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green