76f533f4-6e11-4b3b-81a1-dffd6765a2ee

Maia Sandu, după audierea la Procuratură: „Mi-a fost înaintată calitatea de martor” – (VIDEO)

Maia Sandu a fost astăzi la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), fiind citată pentru a oferi explicații în legătură cu denunțul depus anterior împotriva lui Vlad Plahotniuc, pe care îl acuză de uzurparea puterii în stat. După discuția cu procuroii, liderul PAS a declarat pentru presă că i s-a înaintat calitatea de martor.

În același timp, Maia Sandu susține că a fost informată despre răspunderea pe care o poartă pentru un denunț fals. „Procurorul m-a invitat să-mi aducă la cunoștinți art. 311 din Codul Penal care se referă la răspunderea penală în cazul unui denunț fals. Am fost invitată pentru audieri și mâine, iar astăzi mi-a fost înaintată calitatea de martor”, a comunicat Maia Sandu.

De asemenea, liderul PAS a calificat discuția pe care a purtat-o astăzi cu procurorii ca fiind o tentativă de intimidare: „Dacă ne amintim despre situația denunțului împotriva lui Igor Dodon la care am primit doar un simplu răspuns, fără niciun element de spectacol, aici, iată s-a mers mai departe, fiindcă este cazul lui Vladimir Plahotniuc. Prin gestul de azi, procurorul a sperat că voi renunța la denunț. Nu renunțăm pentru că noi chiar credem că este un caz de uzurpare și de capturare a statului”, a declarat politiciana.

Totodată, PCCOCS a emis un comunicat în care se arată că audierea este o măsură necesară, care se aplică în toate cazurile de acest gen în scopul bunei desfăşurări pe mai departe a măsurilor procedurale legale. În același timp, procurorii spun că președintele PAS, „nu a dorit să ofere astăzi detalii suplimentare privind fapta denunţată, optând pentru o nouă audiere în cursul zilei de mâine”.

Amintim că, la 21 septembrie curentPartidul „Acțiune și Solidaritate” a depus la Procuratura Generală un denunț penal împotriva liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Reprezentanții PAS au cerut atragerea acestuia la răspundere penală pentru infracțiunea de uzurpare a puterii de stat.

Foto/Video: privesc.eu

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Valica at |

  Cind era la PLDM cu ne prea vedeam sa umble cu asa actiuni. Piar si gata.

  Reply
 2. Anonymous at |

  Îndrăzneala lui Sandu de cere respect!

  Reply
 3. Anonymous at |

  Tu meriți ca și șeful tău calitatea de învinuit, inculpat și Pușcăriaș pe ani buni. Acuma mizeria din PLDM nu trebuie să mai dispună de posibilitatea de a ajunge la funcțiile înalte de conducere.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green