90d2818e-86d5-4cd3-877b-8b60dd4a9ab8

Maia Sandu: „Fosta conducere a SIS trebuie să răspundă pentru deciziile de extrădare a celor 7 profesori turci”

În debutul ședinței Guvernului, premierul Maia Sandu a menționat că pe 6 septembrie se va împlini un an de când au avut loc îndepărtările abuzive ale celor 7 profesori turci de pe teritoriul Republicii Moldova.

În context, prim-ministrul a precizat că există probe care demonstrează că deciziile abuzive au fost luate de către fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari și de către fostul director adjunct al SIS, Alexandru Baltaga.

Astfel, Maia Sandu a solicitat procurorilor din cadrul Procuraturii orașului Chișinău să investigheze acest caz cu toată seriozitatea și să nu tergiverseze procesul.

„Există niște suspiciuni că acolo procurorii nu sunt suficient de interesați ca să cerceteze această cauză cu toată seriozitatea. Fac apel și către Procurorul orașului Chișinău, dar și către Procurorul general, să se asigure că acest caz este investigat cu cea mai mare seriozitate și la momentul potrivit societatea să fie informată, să ne fie oferite mai multe detalii despre acest abuz și, respectiv, cei care sunt implicați, să fie sancționați”, a subliniat șeful Executivului.

Foto: unimedia.info

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green