tru

Maia Sandu, în dialog cu David Hale: „SUA au fost și rămân un partener strategic pentru Moldova în eforturile noastre de a deveni o țară liberă și democratică”

Prim-ministrul Maia Sandu și subsecretarul de stat al SUA, David Hale au discutat la Chișinău despre perspectivele dialogului strategic moldo-american și evoluțiile în cooperarea dintre cele două state.

Oficialii și-au exprimat convingerea că menținerea unei comunicări permanente și transferul continuu al celor mai bune practici democratice de către Statele Unite ale Americii în Republica Moldova imprimă o dinamică ascendentă relațiilor moldo-americane.

Șefa Executivului și-a exprimat recunoștința față de Statele Unite ale Americii pentru sprijinul constant acordat țării noastre și speranța că SUA va fi în continuare alături de Republica Moldova.

„Azi, mai mult că niciodată, avem nevoie de sprijinul SUA în lupta împotriva corupției, spălării banilor, contrabandei la nivel regional și monopolurilor. Guvernul actual, spre deosebire de guvernul precedent, are voința politică de a opri toate aceste fărădelegi și scheme ilegale. În acest sens contăm foarte mult pe cooperarea cu Guvernul SUA în domeniul organelor de drept, al luptei cu corupția și în sectorul justiției”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, subsecretarul de stat al SUA, David Hale, a apreciat eforturile Guvernului în realizarea reformelor, beneficiile cărora vor fi resimțite în mod direct de cetățeni. David Hale a reconfirmat sprijinul SUA pentru realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Mircea at |

  Libera si democratica in gura rusilor, tot avem numai nu democratie, au capturat toate institutiile statului pentru a face faradelegi pentru cei ce ii platesc cum sunt hotii de miliarde Filat si Platon cu Topa.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green