dxfdgdfh

Maia Sandu: „Orice tentativă de a folosi resursa administrativă în campania electorală va fi sancţionată foarte dur”

În cadrul ultimei ședințe de Guvern, premierul Maia Sandu a subliniat importanţa desfăşurării unor alegeri locale libere şi corecte în Republica Moldova, în special, în contextul în care rezultatele scrutinului local de anul trecut au fost anulate. 

„Ne-am făcut cunoscuţi în toata lumea anul trecut la alegerile locale, atunci când nişte personaje au îndrăznit să anuleze alegerile. Acest lucru este o pată pe imaginea Republicii Moldova. De aceea, trebuie să avem mare grijă, să ne pregătim foarte bine şi mă refer aici la instituţiile statului care sunt responsabile de organizarea alegerilor, dar şi la cele ale căror funcţionari nu s-au sinchisit în trecut să folosească resursa administrativă pentru a face campanie pentru un partid sau altul. De modul în care vom reuşi să asigurăm corectitudinea şi libertatea acestor alegeri depinde imaginea noastră de mai departe”, a accentuat Maia Sandu.

În context, şefa Executivului a declarat că nu va admite ca anumite personaje, care în trecut au folosit resursele administrative şi au denaturat acest proces de alegeri libere, să facă acest lucru în continuare.

În context, Maia Sandu a venit cu un mesaj pentru toți angajații instituțiilor publice, pentru funcționari la nivel central și local, pentru cei angajați în Agenția Servicii Publice și alte întreprinderi de stat cum ar fi Poșta Moldovei, Moldtelecom, etc.

„Știm care au fost metodele PDM aplicate prin intermediul unor angajați ai instituțiilor. Unii dintre ei sunt acolo în continuare, pentru că noi nu am venit să dăm afară pe toată lumea, am venit să ne asigurăm că toţi lucrează corect. Orice tentativă de a încălca aceste reguli, de a folosi resursa administrativă în campania electorală va fi sancţionată foarte dur. Vin cu un mesaj către MAI și celelalte ministere, cetățeni și presă: să fotografieze, să filmeze şi să raporteze toate încălcările. Toţi cei care se vor lăsa implicaţi în campania electorală în timpul orelor de muncă şi vor folosi astfel resursele statului vor fi sancţionaţi. Şi CEC are o sarcină foarte serioasă, pentru că trebuie să-şi restabilească imaginea pierdută în scrutinele anterioare”, a punctat premierul.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green