hgj

Marian Lupu a donat muzeului Parlamentului o copie a Declarației Sfatului Țării privind proclamarea Republicii Democratice Moldovenești

Colecția muzeului Parlamentului s-a îmbogățit cu noi exponate. Deputatul Marian Lupu, ex-Președinte al Parlamentului, a donat muzeului copia Declarației Sfatului Țării, semnată la 2 decembrie 1917, prin care se proclamă Republica Democratică Moldovenească.

Marian Lupu a precizat că documentul este conform cu originalul, depozitat în arhivele istorice naționale, iar donația făcută muzeului are drept scop protejarea memoriei istorice instituționale a Parlamentului.

„M-am gândit că cel mai bun loc pentru respectivul document ar fi să se găsească nu în biroul meu, dar în muzeul Parlamentului, astfel încât să fie cunoscut de cât mai multă lume. În scurt timp, voi reveni și cu alte donații pentru muzeu”, a declarat Marian Lupu.

Deputații și funcționarii pot preda cadourile protocolare primite în muzeul Parlamentului. Muzeul Parlamentului a fost inaugurat la 23 mai 2017, de Ziua Legislativului. Printre exponatele ce se regăsesc, în prezent, în muzeu, sunt documente istorice, fotografii și cadouri protocolare, primite de deputați de-a lungul anilor.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Anatol at |

  Frumos gest!

  Reply
 2. Valeriu at |

  Trebuie sa ne cunoastem istoria, pentru ca numai asa vom putea merge cu incredere spre viitor.

  Reply
 3. timofei at |

  totul este trecator si pentru un viitor mai bun urmasilor trebuie de renuntat la unele lucruri… nu neaparat la statalitate, dar limba sa fie romana ca sa nu aiba socialistii cu se sa se bage in seama, si continuarea integrarii tarii in UE!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green