g

Marian Lupu este candidatul selectat pentru funcția de președinte al Curții de Conturi

Marian Lupu este candidatul selectat pentru funcția de președinte al Curții de Conturi. Comisia economie, buget și finanțe a desfășurat, astăzi, interviul de concurs, evaluând performanțele profesionale și manageriale ale candidatului. Lupu este singurul candidat care a depus dosarul la concurs.

După desfășurarea interviului, Comisia va prezenta președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidatul selectat, care urmează a fi aprobat de plenul Parlamentului.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru selectarea candidatului la funcţia de președinte al Curții de Conturi. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 24 ianuarie 2019 – 4 februarie 2019.

Concursul a fost anunțat urmare a demisiei președintelui Curții de Conturi, Veaceslav Untila, care a fost selectat în calitate de candidat la funcția de Director al Consiliului de Administrație al ANRE.

Președintele Curții de Conturi este numit prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de cinci ani.

Foto: parlament.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green