1_23

MEI a semnat cu o companie chineză un memorandum de intenție privind reabilitarea drumurilor naționale

Ministerul Economiei și Infrastructurii a încheiat un Memorandum de intenție privind reabilitarea drumurilor naționale. Documentul a fost semnat în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o ministrul Chiril Gaburici cu delegația unei companii chineze, responsabilă de proiectele de reabilitare a drumurilor.

Conform Memorandumului, compania China Hyway Group Limited ar putea implementa proiectul de reabilitare a drumurilor, doar după ce va efectua un studiu de fezabilitate și va prezenta documentele necesare. Lucrările ar urma să fie realizate în patru etape.

Ministrul a menționat că țara noastră are nevoie de astfel de proiecte, iar dezvoltarea infrastructurii este o prioritate pentru minister. „Urmează să negociem, să stabilim care este cea mai bună ofertă, să ne asigurăm că lucrările vor fi calitative și se vor respecta termenii de dare în exploatare”, a subliniat Chiril Gaburici.

Reprezentanții companiei China Hyway Group Limited au menționat că instituția pe care o reprezintă are o experiență internațională și a implementat proiecte asemănătoare în Serbia. Aceștia au reiterat că în următoarele zile vor prezenta o ofertă, pentru a putea începe negocierile și discuta modalitățile de implementare a proiectului.

Foto: mec.gov.md

Răspândește știrea!

4 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Gaburici s-a apucat de lucru!

  Reply
 2. andrei at |

  Cu cîțiva ani în urmă au fost construite veo 200 km de drum, dacă acum se reușește cam tot atâta , atunci infrastructura țării va permite dezvoltarea economiei cu pași mari!

  Reply
 3. Buga at |

  Foarte bine, sperăm ca să le construiască calitativ, pentru că foarte multă lucru necalitativ se face la noi.

  Reply
 4. Inga at |

  Gaburici n-a reusit sa vina in functie, ca deja a si gasit parteneri straini. Se cunoaste ca e expert in dialoguri.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green