anvelope-iarna

BLOG: Mesaj către autorități: În curând vine iarna

Dragi autorități, haideți să ne dăm seama din octombrie că, în curând, vine iarna. Să nu vă ia ninsoarea pe nepregătite și să strângeți din umeri, ca în fiecare an, că anotimpul alb v-a luat prin surprindere.

Eu nu știu cine este responsabil de amplasarea autospecialelor pe drumuri, dar știu sigur că acesta trebuie să fie cu ochii pe meteo 24/24, ca iarna în decembrie să nu mai fie o surpriză. Să nu uităm că cetățenii au o urmă de zâmbet pe față după „drumurile bune”, nu-i mai „fericiți” și cu străzi nedeszăpezite la timp, trafic blocat și accidente de neevitat.

Până acum, experiența pe care au avut-o oamenii a fost una care lasă de dorit, asta demonstrând incapacitatea administrației locale de a gestiona eficient o situație care se întâmplă an de an și poate fi prevenită în conformitate cu ceea ce ne arată calendarul.

Obligația Primăriei este să asigure curățearea principalelor străzi din oraș și a căilor de acces, dar în cazuri excepționale, atunci când e în incapacitate de a executa lucrările în timp eficient, autoritățile trebuie să vină cu un mesaj de pregătire și de sensibilizare a locuitorilor capitalei, rugându-i să pregătească lopețile și să fie uniți în clipele grele.

În țările civilizate toți stau de-a gata și e destul să cadă zăpada ca drumurile deja să fie curățite. La noi în fiecare an autoritățile strîng din umeri și se roagă „poa’ anu ista n-a fi omăt”. Troiene care să țină un întreg sezon nu sunt, dar brazde de probleme apar pe parcursul iernii și nu ar fi dacă autoritățile ar citi scrisoarea mea deschisă și s-ar „înarma” de pe acum cu toate cele necesare.

BLOGUL lui Dorin Popa

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green