59542477_2054679604659468_1471097865920053248_n

Meteorologii au anunțat Cod Galben de ploi! Poliția recomandă șoferilor să manifeste prudență pe traseu

Meteorologii au anunțat Cod Galben de ploi și intensificări ale vântului până la 15-20 m/s. În acest context, ofițerii Inspectoratului Naţional de Patrulare vor întreprinde măsuri sporite de fluidizare a circulației rutiere și prevenire a evenimentelor neplăcute în trafic cu consecințe grave.

Deoarece vântul și ploaia afectează buna desfășurare a traficului rutier, polițiștii atenționează cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta și îndemnă șoferii să țineți cont de câteva reguli:

 • Sporiți prudența pe durata deplasării, dar mai ales pe traseele împădurite.
 • Circulați cu viteză redusă, deoarece cu cât viteza e mai mare, rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor.
 • Evitatați oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.
 • Nu parcați automobilele sub copaci sau lângă blocuri pentru a evita prăbușirea crengilor, sau a altor obiecte peste mașini.
 • Nu vă angajați în depășiri care pot pune în pericol siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.
 • Verificați starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă.
 • Păstrați distanța față de vehiculul din față în condițiile unui carosabil umed.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare amintește pietonilor și bicicliștilor să traverseze strada doar la trecerile de pietoni, să nu circule prin zonele cu copaci sau cabluri electrice, să evite deplasarea pe marginea carosabilului, să poarte elemente reflectorizante pentru a fi vizibili.

Foto: INP

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green