militari-1

Militarii decorați cu „Crucea Misiunilor Internaţionale” vor beneficia de alocaţie nominală

Militarii Armatei Naţionale şi alţi participanţi la misiuni și operațiuni internaționale care au fost decorați cu „Crucea Misiunilor Internaționale” vor beneficia de alocație nominală pentru merite deosebite față de stat.

O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Guvernului, potrivit unui aviz la proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii cu privire la veterani. Noile modificări a legii presupun includerea în categoriile de beneficiari de alocaţie nominală pentru merite deosebite faţă de stat a persoanelor decorate cu cruci — distincţii de stat.

Potrivit documentului, persoanele decorate cu distincţii de stat de tip „cruce” urmează să beneficieze de dreptul la alocaţie nominală doar în cazul în care le va fi stabilită pensia în conformitate cu legislația în vigoare. Reieşind din prevederile Legii cu privire la veterani, persoanelor care se încadrează în mai multe categorii de beneficiari de alocaţie nominală (au fost decoraţi cu mai multe distincţii de stat) li se stabileşte o singură alocaţie, la alegere.

Prin acest proiect de lege se urmăreşte asigurarea unor măsuri suplimentare de protecţie socială pentru cetăţenii Republicii Moldova care au participat la misiuni şi operaţii internaţionale.

Foto: provincial.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green