cms-image-000023085

Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă în cazul tinerei care și-a născut copilul mort într-o toaletă la Institutul Mamei și Copilului

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) s-a autosesizat și a inițiat o anchetă internă pe marginea cazului relatat de pacienta internată la Institutul Mamei și Copilului, care acuză faptul că a avortat singură în veceu. Ancheta independentă vizează examinarea asistenței medicale acordate și respectarea eticii și deontologiei medicale a personalului din cadrul instituției vizate.

Comisia care va efectua ancheta este constituită din Iurie Dondiuc, președintele Comisiei de specialitate a MSMPS în domeniul obstetricii și ginecologiei, Ion Bolocan, medic obstretician-ginecolog, conferențiar universitar USMF „N. Testemițanu”, Rodica Gramma, master în bioetică, legislație și management în sănătate, conferențiar universitar USMF „N. Testemițanu” și Maria Ursachi, moașă principală la IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1.

„În context general, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale condamnă ferm manifestările de atitudine neglijentă, ignoranță și abaterile de la normele de etică și deontologie medicală. Asemenea cazuri regretabile necesită a fi considerate pentru transformările (reformele) de urgență în domeniul de sănătate, inclusiv prin instituirea unei structuri instituționale responsabile de cazurile de malpraxis și a lipsei de atitudine în exercitarea profesiunii. Cei care se vor face vinovați vor fi sancționați potrivit legii”, se arată într-un comunicat al instituției.

Precizăm că zilele trecute, o tânără a făcut publică istoria sa cutremurătoare pe un grup închis pe o rețea de socializare. Aceasta a povestit cum a născut la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău fără a fi asistată de vreun specialist din cadrul instituției. Vedeți mai jos mesajul postat de aceasta:

media_151500290838964500media_151500290746436200

Foto/Captură: canal2.md/Dumitru Petru Sliusarenco via Facebook

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Asta-i realitatea în spitalele noastre, cu părere de rău! :shock:

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green