1ce708ad-9ff0-427d-8c87-bfc6d33c5b07

Ministerul Sănătății îndeamnă populația să nu recurgă la autotratament și să se adreseze la medic la primele simptome de boală

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, iar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții. Avertismentul vine în contextul în care, săptămâna trecută, un adolescent de 16 ani din satul Bucuria, raionul Cahul, a decedat intoxicat cu o substanță necunoscută pregătită în condiții de casă.

Adolescentul s-a îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspenzie de benzilbenzoat pe tot corpul, procedură repetată a doua zi cu adăugarea suplimentară la suspenzia de benzilbenzoat a unei cantități necunoscute a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf. La 17 aprilie, băiatul a fost internat de urgență, fiind în stare gravă, în secția terapie intensivă a spitalului raional Cahul, unde a decedat în scurt timp.

„Atenționăm repetat populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice”, se arată într-un comunicat al MSMPS.

Foto: jurnaltv.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green