bitca2

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, vizat în cea de-a opta moțiune înaintată de PSRM

Conform „tradiției”, deputații PSRM au înaintat în debutul ședinței săptămânale a Parlamentului o nouă moțiune de cenzură simplă, a opta la număr, care îl vizează pe ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca. 

Autorii proiectului au declarat că vor inițierea în regim de urgență a procedurii de demitere a lui Vasile Bâtca, invocând faptul că sub conducerea lui, instituția s-a transformat într-un „minister al feudalizării Republicii Moldova”.

„Ramura construcțiilor are un rol foarte important pentru dezvoltarea țării, dar, cu părere de rău, MDRC nu favorizează această dezvoltare, iar fondurile alocate în acest sens sunt cheltuite ineficient. De asemenea, lipsește și nu a fost propus un program amplu de construcție a locuințelor sociale. Există și problema construcțiilor ilegale, pe care le vedem peste tot. Una dintre consecințele ineficienței activității ministrului este izbucnirea unui scandal diplomatic cu implicarea Ambasadei Franței la Chișinău, care a fost nevoită să-și sisteze activitatea din cauza imensului complex rezidențial, răsărit de curând în fața instituției”, a explicat deputatul Vasile Bolea.

Potrivit acestuia, Bâtca tolerează actele de corupție în cadrul ministerului și nu observă că angajații din subdiviziuni obțin onorarii nejustificate. „Vorbim despre cazul șefului Direcției dezvoltare regională a MRDC, Valerian Bânzaru, reținut de ofițerii CNA pentru îmbogățire ilicită. Sunt și alte cazuri de corupție la care ministrul nu atrage atenție”, a subliniat Bolea.

Reamintim că socialiștii au înaintat până la acest moment alte șapte moțiuni simple, în care au fost vizați: ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega, ministrul Finanțelor, Octavian Armașuministrul Educației, Corina Fusu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, ministrul Apărării, Antatol Șalaru și ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș. Ultimele cinci tentative au fost respinse deja de Legislativ, după ce nu au întrunit numărul suficient de voturi.

Foto: tribuna.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Deonis at |

  Ce sa le faci daca nu vor sa se duca de buna voie.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green