hthhgh

Ministrul Tudor Ulianovschi va participa la Reuniunea ministerială a OSCE de la Milano

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa la reuniunea anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfăşura în perioada 6 – 7 decembrie curent, în orașul Milano, Italia, sub egida preşedinţiei italiene a acestei organizaţii.

În cadrul reuniunii şefii diplomaţiilor celor 57 de state participante vor discuta despre evoluţiile care s-au produs în acest an în domeniul securităţii în arealul OSCE şi vor efectua un schimb de opinii pe chestiunile actuale de pe agenda organizaţiei.

O atenţie sporită va fi acordată modalităţilor de consolidare a cooperării prin revitalizarea ,,spiritului de la Helsinki” pentru a face faţă noilor sfidări la adresa securităţii statelor participante şi edificarea unui spaţiu comun de securitate şi cooperare. În cadrul dezbaterilor, Tudor Ulianovschi va prezenta problemele de securitate cu care se confruntă ţara noastră.

În marja forumului OSCE de la Milano, ministrul Tudor Ulianovschi va prezida reuniunea statelor GUAM, precum şi Forumul în formatul ”GUAM+Canada”. Agenda de lucru al șefului diplomației moldovenești în Italia include și o serie de întrevederi bilaterale cu omologii din alte state.

Foto: tv8.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green