Trafic-Auto1

Modificare care îi vizează pe șoferi! Ecusoanele de inspecţie tehnică NU vor mai fi aplicate pe parbrizul mașinilor

Începând cu 1 ianuarie 2017, pe plăcuțele de înmatriculare a automobilelor va apărea încă un detaliu. Este vorba despre ecusonul de inspecţie tehnică care va fi aplicat pe numerele de înmatriculare a autovehiculelor și remorcilor, nu pe parbriz, cum este în prezent. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ultimei ședințe a Guvernului. 

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, care este și autorul proiectului, noile ecusoane vor contribui la excluderea cazurilor de falsificare a plăcilor de înmatriculare, vor îmbunătăți nivelul calității și securității acestora, precum și va spori posibilitatea monitorizării stricte a numerelor de înmatriculare.

Ecusoanele vor fi lipite, atât pe plăcuța din față, cât și pe cea din spate a mașinii pentru a fi vizibile în cadrul sistemelor automatizate de monitorizare a traficului rutier. Totodată, șoferii vor trebui să aibă obligatoriu la bordul autovehiculelor rapoartele de inspecție tehnică, care vor însoți ecusoanele lipite pe plăcuțele de înmatriculare. Emiterea noilor ecusoane a devenit posibilă după preluarea experienţei mai multor state, precum Germania, România, Austria, Lituania, Ungaria.

Precizăm că plăcile auto, emise în țara noastră începând cu luna aprilie 2015, prevăd un spaţiu special pentru noile ecusoane de inspecţie tehnică. Aplicarea noului ecuson nu va modifica prețul plăcuțelor de înmatriculare. Ce ține de ecusoanele eliberate până la data intrării în vigoare a noilor reguli, acestea vor rămâne valabile până la expirarea termenului lor de valabilitate.

Foto: auto-business.ro

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Margarita at |

  Cred ca e o idee buna, ca murdaresc parbrizul aceste ecusoane.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green