electronic_communication_23498000

Modificări la Legea comunicațiilor electronice, aprobate în prima lectură. Completările vizează protejarea confidenţialităţii în domeniu

Parlamentul a votat, în prima lectură, proiectul de modificare și completare a Legii comunicațiilor electronice. Documentul stabileşte cadrul general al politicii şi strategiei de dezvoltare a sectorului comunicaţiilor electronice din Republica Moldova, drepturile şi obligaţiile statului, ale persoanelor fizice şi juridice în procesul de creare, gestionare, operare şi utilizare a reţelelor publice de comunicaţii electronice.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și se înscrie în Planul național de acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, ce asigură armonizarea legislației naționale cu Directivele Uniunii Europene de profil și standardele europene de calitate.

Potrivit viceministrului Tehnologiei Informației, Vitalie Ciolac, modificările au drept scop promovarea gestionării şi utilizării eficiente a resurselor de spectru radio, în scopul asigurării utilizatorilor cu servicii de comunicaţii electronice de calitate, moderne şi utile, la preţuri rezonabile, precum şi implementarea tehnologiilor şi serviciilor de generaţie nouă, inclusiv asigurarea integrităţii şi securităţii reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice.

De asemenea, oficialul a specificat că proiectul de lege a fost completat cu un capitol nou ce ține de protejarea confidenţialităţii în sectorul comunicaţiilor electronice, fapt ce va conduce la sporirea protecţiei drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, în special, a dreptului la confidenţialitate şi la respectarea vieţii private în domeniul prelucrării de date cu caracter personal.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege urmează să fie adoptat de Parlament în lectura a doua.

Imagine simbol: economica.net

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green