kjhk

Modificări la Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, votate în prima lectură

Întreprinderile de stat și cele municipale ar putea fi obligate să achiziționeze bunuri, lucrări și servicii prin sistemul de achizitii publice și în conformitate cu legislația achizițiilor publice. În ședința sa de astăzi, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificări ale Legii cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală.

Proiectul propune și obligativitatea auditului extern pentru toate întreprinderile de stat și cele municipale. Totodată, intreprinderile de stat și cele municipale vor fi obligate să plaseze pe pagina web oficială statutul intreprinderii, regulamentele interne, raportul anual al intreprinderii, inclusiv rapoartele de audit.

De asemenea, se propune a fi modificată una din condițiile care definesc tranzacția cu conflict de interese. Astfel, a fost diminuată valoarea tranzacției cu conflict de interese de la 400.000 lei la 10.000 mii lei.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către plenul Parlamentului.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green