27903170287_09f79b14a2_o_40823800

Moldova a fost inclusă în grupul de prietenie Germania-Bulgaria-România! Ghilețchi: „E un mesaj de susținere a integrării în UE”

O delegație a Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită în Bundestagul Germaniei. Din componența delegației a făcut parte și deputatul Vasile Bolea.

Întrevederile au vizat mecanismele de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, în scopul preluării bunelor practici de la mediul politic german.

Gazda oficialilor moldoveni a fost vicepreședinta Bundestagului, Petra Pau, cu care vicepreședintele Ghilețchi a discutat și despre modalitățile în care poate fi dezvoltat dialogul moldo-german pe filiera parlamentară.

Cu această ocazie, parlamentarii germani au inclus Republica Moldova în grupul de prietenie, alături de Bulgaria și România, țări membre ale Uniunii Europene, iar președintele grupului a fost numit deputatul german, Uwe Shulz.

„Acesta este un mesaj puternic de încurajare din partea Bundestagului pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a remarcat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi.

Din delegația moldovenească au mai făcut parte Igor Boțan – ADEPT, Sergiu Lipcean – IDIS Viitorul, Vasile Bolea – PSRM, Chiril Moțpan – PPDA, Sergiu Litvinenco – PAS și Sergiu Gurduza, reprezentant al CEC.

Foto: parlament.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Un pas înainte….

  Reply
 2. Serafim at |

  Dodon trebuie sa iși manice efectv unghile :D sa isi ea valiza si hulughii si so o futa din tara.

  Reply
 3. Mihai at |

  Este o onoare pentru tara noastra sa fim in grupul de prietenie al Germaniei impreuna cu Romania si Bulgaria. Doar munca depusa si rezultatele ne-au adus aici.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green