fdi

Moldova IT Park – un an de activitate. Pavel Filip: „Sunt convins că sectorul IT este șansa pentru dezvoltarea economică a țării”

Moldova IT Park și-a prezentat raportul de activitate la un an de la lansare. La eveniment a participat premierul Pavel Filip, care a declarat că pentru el acest proiect este unul de suflet, la care a muncit foarte mult încă de pe timpul când era ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

„Nimeni nu credea în această idee de la bun început, eram un grup mic de entuziaști și vreau să le mulțumesc celor care au crezut în acest proiect. Am avut multă insistență și curaj și, poate, este unicul proiect, unde mai multă inițiativă a venit din partea structurilor guvernamentale decât din partea industriei IT”, a menționat Pavel Filip.

Premierul a accentuat că investițiile în sectorul IT  sunt foarte importante, iar acest domeniu este șansa de dezvoltare economică a țării noastre. „Îmi pare bine că doar într-un an de activitate a parcul IT virtual, avem 339 de rezidenți. Salariul mediu lunar este de 28 mii de lei, un salariu care timp de un an a crescut de 2 ori. Venitul din vânzări a atins 2 miliarde de lei”, a precizat Pavel Filip.

Premierul a adăugat că stabilirea unui impozit unic de 7% pentru rezidenții parcurilor IT este atât în beneficiul companiilor, cât și al statului, deoarece astfel nimeni nu se mai eschivează de la plata impozitelor.

De asemenea, premierul a accentuat că digitizarea serviciilor publice contribuie la reducerea birocrației și corupției în instituțiile publice. Datorită utilizării tehnologiei informației, aceste servicii au devenit mai transparente. Un exemplu în acest sens este Agenția Servicii Publice, unde prin intermediul Ghișeului unic sunt prestate peste 160 de servicii publice.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Comunicațiilor și Societății Informaționale, câteva companii, dar şi angajaţi din domeniul TIC au primit Diploma de Onoare a Guvernului.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Ianuș Ianuș at |

  Stin ca tot ce tine de IT este viitorul pe asta se fac bani mari pe asta va sta tot in mare parte, de asta trebui sa nu fim in urma cu acest lucru treuie sa fim si noi in rind cu lumea cu se mai spune.

  Reply
 2. Mister at |

  si totusi sa ajuns la ceia ca acest domeniu ofera multe oportunitati noi generatii

  Reply
 3. Vasile at |

  Sectorul IT reprezinta viitorul acestei planete inclusiv si pentru Republica Moldova, sector ce va ajuta enorm la dezvoltarea economiei si sector ce a devenit tot mai aproape de tara noastra, datorita lui FIlip!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green