4_18

Moldova și Republica Croația vor continua să-și protejeze reciproc investițiile

La Chișinău a fost semnat un protocol adițional la Acordul moldo-croat privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor a fost semnat la Chișinău. Acesta prevede modificarea articolului privind „tratamentul național și tratamentul națiunii celei mai favorizate pentru investitorii ambelor părți”, precum și includerea articolului cu privire la „interesele esențiale de securitate”.

Acordul moldo-croat privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor a fost semnat la 5 decembrie 2001 și a intrat în vigoare de la 20 martie 2007.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și ambasadorul Republicii Croaţia în Republica Moldova, Davor Vidiš, și-au exprimat interesul în intensificarea cooperării economice moldo-croate și valorificarea potențialului existent, precum și creșterea investițiilor reciproce.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerțului moldo-croat în ianuarie-noiembrie 2017 a înregistrat 2,7 milioane de dolari, în creștere cu 37,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016. În Republica Moldova sunt înregistrate 13 întreprinderi cu capital croat în valoare de 14,2 milioane de lei.

Foto: mec.gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Cum Gaburici s-a apucat de lucru serios…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green