_j0a1037_1

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, semnată de opoziție. Candu: „Vam întins mâina, iar voi răspundeți cu pumnul”

Socialiștii, liberal-democrații, dar și câțiva comuniști au înaintat astăzi o moțiune de cenzură în privința Guvernului condus de Pavel Filip. Astfel, Executivul, în întreagă componență, va fi așteptat săptămâna viitoare la audieri. Documentul, semnat de 34 de deputați, a fost prezentat astăzi Parlamentului.

„Așa cum am promis, sub moțiunea de cenzură la moment sunt 24 de semnături ale deputaților PSRM, șapte ale aleșilor PLDM și 3 semnături din PCRM. Avem 34 de semnături. Așteptăm premierul săptămâna viitoare”, a precizat președintele PSRM, Igor Dodon.

Decizia de a chema întregul Cabinet de Miniștri în plen a fost una ad-hoc și a venit după ce speakerul Andrian Candu a anunțat că prim-ministrul nu va veni la raport în faţa deputaților la sfârşitul sesiunii parlamentare. Șeful Legislativului a motivat că activitatea Guvernului a fost discutată amănunțit, pe domenii, în cadrul dezbaterilor celor opt moţiuni simple înaintate anterior de PSRM.

„Reieşind din situaţia care s-a creat, fiind respinsă iniţiativa regulamentară a PLDM, pentru a fi audiat Guvernul în Parlament, am fost puşi în situaţia de a semna moţiunea de cenzură”, a menționat liderul fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

„Politic vorbind, majortiatea parlamentară va întins mâna ieri, iar dumneavoastră astăzi îi răspundeți cu pumnul”, a opinat, la rândul său, Candu, iar în replică, Deliu a declarat că fracțiunea sa nu acceptă „mâinile murdare întinse”.

În context, președintele de onoare al PD a ținut să remarce că în Parlament există deja două coaliții – cea de guvernare și cea de opoziție.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. JoraCardan at |

  Cred ca nu va trece nici de aceasta data motiunea.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green