img (1)

Municipalitatea a achiziționat utilaj performant pentru tocarea crengilor acumulate în depozite după calamitățile naturale din primăvară

Municipalitatea a achiziționat un nou utilaj destinat pentru mărunțirea masei lemnoase acumulată în urma calamităților naturale produse în capitală în data de 20-21 aprilie curent.

Utilajul este pe platformă mobilă și are o capacitate de prelucrare de circa 50-60 metri cubi pe oră. Astfel, tocătorul va fi folosit de către serviciile de municipale de gospodărire a spațiilor verzi, prioritar la cele 3 depozite improvizate din capitală pentru acumularea crengilor uscate, amplasate pe str. Transnistriei, str. Doina și din zona industrială a orașul Vatra.

Potrivit viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu, procurarea acestui tocător era o necesitate stringentă pentru municipalitate, în special pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din primăvara anului curent.

„Ne propunem ca în circa 2-3 săptămâni să fie tocată toată cantitatea de crengi acumulată la depozitele amenajate temporar din capitală, iar ulterior acest utilaj să fie amplasat în funcție de priorități în parcurile capitalei, acolo unde serviciile municipale nu au reușit încă să intervină”, a specificat funcționarul.

Tocătorul de crengi este de producție italiană și a costat circa 1,8 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.


Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  În sfîrşit s-a hotîrăt…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green