img (1)

Municipalitatea întreprinde acțiuni suplimentare de minimalizare a impactului caniculei asupra cetățenilor

În zilele cu temperaturi caniculare, administrația publică locală recurge la acțiuni suplimentare în vederea protejării populației de efectul arșiței.

Astfel, pe parcursul zilei de astăzi au fost stropite 25 de străzi principale din centrul urbei, bulevardele principale din sectoare și arterele unde circulă transportul public.

Acțiuni similare vor fi desfășurate pe parcursul zilei și în zonele publice din capitală, în special, vor fi stropite aleile pietonale din parcuri și scuaruri. Tot aici este asigurată funcționarea fântânilor arteziene existente.

De asemenea, în perioada caniculară, în unitățile de transport public municipal de pasageri, dotate cu sisteme de condiționare a aerului: troleibuze și autobuze, instalațiile respective sunt puse în funcțiune, iar pasagerilor li se oferă apă potabilă, la solicitare.

Precizăm că autoritățile administrației publice municipale au aprobat anterior un plan de acțiuni în vederea protejării populației în perioada cu temperaturi ridicate a sezonului estival 2019, în condițiile când canicula reprezintă un factor de risc pentru desfășurarea activităților economice și sociale la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Recomandările generale pentru populaţie în perioada cu temperaturi ridicate vizează: consumul a 2 litri de apă pe zi, cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; reducerea intensității efortului fizic în miezul zilei, protejarea de soare în orele amiezii; purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale, evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare etc.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green