fdd

Muzeul Național de Artă a Moldovei a fost gazda unei expoziții dedicată lui Leonardo da Vinci

În contextul comemorării a 500 ani de la moartea lui Leonardo da Vinci, Ambasada Italiei și Ambasada Franței în Republica Moldova au organizat în seara zilei de 8 octombrie, în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei un eveniment-expoziție, dedicat marelui geniu universal.

În cadrul evenimentului studenții de la facultățile de limbi străine din Chișinău au recitat în franceză și italiană citate scrise de Leonardo da Vinci, adresate contemporanilor și urmașilor săi.

Au fost prezentate mai multe panouri informative despre realizările artistice și inginerești ale celui mai important reprezentant al Renașterii italiene. Acestea, printr-o expoziție mobilă vor ajunge în mai multe instituții de învățământ din țară, contribuind astfel la informarea elevilor și studenților, despre viața și activitatea lui Leonardo da Vinci, un model pentru generația tânără: „pentru că dedicându-te pasiunilor, prin libertate și susținere, poți ajunge să realizezi lucruri mari pentru tine, familie și societate”, consideră Victoria Nagy Vajda, care a participat la vernisarea expoziției.

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării aduce mulțumiri Valeriei Biagiotti, ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova și lui Pascal Le Deunff, ambasadorul Franței în Republica Moldova, pentru organizarea acestui eveniment care a pus Chișinăul și anume Muzeul Național de Artă a Moldovei, pe harta evenimentelor europene, dedicate marelui pictor italian.

Foto: mecc.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green