2

Muzicianul Radu Rațoi a primit diploma de onoare a președintelui Republicii Moldova

Astăzi, Igor Dodon i-a înmînat muzicianului Radu Rațoi diploma de onoare a președintelui Republicii Moldova. Rațoi este primul moldovean care a obținut premiul I la prestigiosul concurs Cupa Mondială la Acordeon – 2018, desfășurat în Lituania.

Astfel, diploma a fost conferită în semn de apreciere a talentului și dăruirii sale artistice, încununate de prestațiile excelente la multiple concursuri internaționale și ca exponent al tinerei generații de soliști instrumentiști.

Tânărul moldovean a participat la Cupa Mondială la Acordeon alături de 100 de tineri artiști din întreaga lume, fiind al treilea acordeonist în istorie care a cîștigat la două categorii într-un an: muzică clasică și muzică variete, precum şi primul moldovean care a obținut premiul I al acestui concurs.

Șeful statului i-a urat succes acordeonistului și l-a anunțat că îl va susține în procurarea unui acordeon nou de care are nevoie stringentă. Președintele a reiterat că va sprijini și va promova și în continuare tinerii talentați din toate domeniile, precum și cei care promovează imaginea Republicii Moldova în lume.


Foto/Video: presedinte.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Bravooo!!!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green