nastase

Năstase: Vom înainta candidatul nostru, sau o să susținem un candidat comun apartinic

Partidul Politic Platforma Deminitate și Adevăr are și poate înainta propriul candidat la alegerile prezidențiale din 2020.

 

Dar, dacă se va creea un front comun larg proeuropean și națion, PPPDA este gata să susțină un candidat comun apartinic al acestui front.

Despre aceasta a anunțat liderul PPPDA, Andrei Năstase, printr-o declarație, în cadrul unei conferințe de presă de după ședința Consiliului Politic Național al partidului.

Potrivit lui Andrei Năstase, numele candidatului PPPDA pentru prezidențiale va fi făcut public la momentul potrivit.

Liderul PPPDA a spus că membrii Consiliului Politic și conducerea Platformei DA „au decis să-și consolideze eforturile și să continue să lupte pentru recuperarea unei guvernări europene în Republica Moldova, pentru menținerea vectorului european și a valorilor democratice”.

Potrivit lui, în contextul procesului de reformare și consolidare a formațiunii, structurile de conducere au fost resetate. Astfel, a fost extins numărul reprezentanților teritoriali în componența Biroului Politic, dar și desemnați noi vicepreședinți.

Andrei Năstase a mai spus că Platforma Demnitate și Adevăr a demarat un amplu proces politic de reconstrucție și resetare politică, pentru a face fașă provocărilor viitorului ciclu politic 2020-2024.

Cele mai importante teme ale viitorului ciclu politic pentru PPPDA vor ține de funcționarea unui stat de drept și integrarea plenară a Republicii Moldova în spațiul comunitar european.

Platforma va avea drept prioritate investigarea furtului miliardelor din sistemul bancar și anularea legii care pune achitarea banilor furați pe umerii cetățenilor, îmbunătățirea sistemelor medical și educațional, a sistemului protecției sociale, dar și implementarea mai multor proiecte de infrastructură.

De asemenea, PPPDA vrea să asigurare reforma veritabilă a justiției, prin curățarea sistemului judecătoresc și al Procuraturii și combaterea corupției mari.

Relansarea economiei locale, precum și integrarea Republicii Moldova în spațiul comunitar european, prin implementarea cu strictețe a obligațiilor țării definite de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, se numără și ele printre prioritățile Platformei.

Liderul PPPDA a mai remarcat că Consiliul Politic Național a analizat și pericolul de re-capturare a statului. În opinia sa, acest pericol revine din zona președintelui Igor Dodon, „o persoana dependentă de anumite cercuri de interese și finanțări obscure din afara țării, care a reușit să-și subordoneze structurile de forță ale statului, guvernul, parlamentul și peste 70 la sută din audiovizual și mass-media”.

„Prin scheme de tristă pomină, prin presiuni și ingerințe în activitatea Procuraturii Generale și a justiției, actualul locatar al președinției Republicii Moldova, Igor Dodon, reușește să tergiverseze dosarele de rezonanță, inclusiv cele în care este vizat pentru trădare de Patrie sau pentru finanțarea ilegală a PSRM cu sume exorbitante provenite din offshore-uri obscure”, a declarant Andrei Năstase.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green