666

Nereguli la o întreprindere din Ialoveni: Oamenii legii au ridicat o tonă de mezeluri fără acte de proveniență – (VIDEO)

Ofițerii de investigare a fraudelor economice și angajații ANSA au efectuat un control inopinat la o întreprindere a unui agent economic din raionul Ialoveni, specializat în producerea mezelurilor și afumăturilor.

Drept rezultat, oamenii legii au depistat încălcări grave, privind regulile și normele sanitare, mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, în secția de producere și secțiile auxiliare lipsește parțial sistemul de ventilare, divergență între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție, fapt ce denotă că marfa era transportată și ulterior comercializată cu încasarea mijloacelor bănești în numerar.

De asemenea, au fost depistate mezeluri în  lipsa marcajului și datei fabricării. Astfel, polițiștii au ridicat 1.205 kg de mezeluri, până la obținerea investigațiilor de laborator.

În privința factorilor de decizie au fost întocmite procese verbale cu privire la încălcarea regulilor şi normelor sanitar veterinare și încălcarea regulilor şi a normelor sanitar-igienice şi sanitar-antiepidemice. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile  se sancţionează cu amendă de la 450 la 1.200 de lei.


Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green