4171579

Nereparate sunt căile tale, Chișinău

După o iarnă îndelungată, am ieșit în centrul Chișinăului și am văzut un dezastru de parcă orașul tocmai a trecut prin ororile unui război. Gropi enorme chiar în mijlocul drumului, pavaj deteriorat, băltoace și glod care nu corespund nicidecum unei capitale de țară, ci mai degrabă par să fie un tablou dintr-un raion îndepărtat, într-un sat alde Valea Perjei.

Ca pieton, înțeleg că nu am pe unde merge, iar când urc la volan, ajung să „savurez” din plin „drumurile bune”, astfel încât vreau să revin imediat la mersul pe jos. Anual, se plătesc atâtea impozite, dar simt și înțeleg că niciun procent din acești bani nu sunt îndreptați spre a crea condiții decente pentru cetățeni.

Mai rău este faptul că oamenii s-au obișnuit cu această stare a lucrurilor, fiindcă ne este mai ușor să ocolim „craterile” imense din mijlocul drumului sau să dăm cu mașina prin ele, înjurându-le și apoi continuându-ne cale, decât să insistăm pe faptul ca administrația municipală să-și facă treaba.

Impozite pe drumuri achităm anual, pentru că fără asta nu putem trece testarea tehnica. În fiecare an reparăm și suspensia automobilelor deoarece nu putem circula cu mașina defectă. Noi, însă, achităm impozite pe drumuri ca să avem drumuri, nu borți.

Cineva luptă cu sărăcia și corupția, dar nu vom ajunge la bunăstare niciodată atât timp cât omul e nevoit să plătească de 10 ori pentru același lucru. Muncim și suntem gata să achităm fie și taxe mai mari, doar ca statul să ne ofere în schimb calitate. Până la urmă, statul nu trebuie să uite niciodată că este în slujba cetățeanului și nu cetățeanul în slujba statului.

Capitala este cartea de vizită a oricărei țări și, din moment ce nu putem face ordine macăr aici, ce fel de țară pro-europeană tindem să ajungem?

Se vorbește încontinuu despre reforme în domeniul justiției, educației, afacerilor, dar adevărata și prima reformă vine de la primele drumuri reparate calitativ și de la gestionarea absolut corectă a impozitilor.

Oamenii vor mai puțină politică și mai multe fapte!

BLOGUL lui Dorin Popa

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green