35552684_l-810x541

Nicolae Ciubuc, despre subvențiile în avans: „Acest program este un succes, având peste 80 de antreprenori care s-au inițiat într-o exploatație agricolă”

19 producători agricoli, care pe parcursul anului trecut au înregistrat succese remarcabile în afacerile din agricultură și au contribuit semnificativ la dezvoltarea sectorului au fost premiați cu diplome, ieri, în cadrul Galei AIPA, ce s-a desfășurat, într-un local din afara Chișinăului. La eveniment au participat Prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, reprezentanți ai corpului diplomatic, partenerii de dezvoltare și producători agricoli. Gala AIPA este la cea de-a treia ediție și este organizată de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură.

Prim-ministrul Pavel Filip a felicitat laureații, menționând că rezultatele obținute confirmă că agricultura este în continuă dezvoltare atât la calitate, cât și în ce privește cantitatea recoltei obținute. „Rezultatele bune înregistrate s-au reflectat pozitiv și asupra procesului investițional, contribuind la atragerea investițiilor record, crearea locurilor noi de muncă, creșterea impozitelor și taxelor acumulate la bugetul public național”, a spus Pavel Filip. Premierul a încurajat fermierii să aplice în sectorul agroindustrial metode inovative pentru a crea o agricultură performantă și a precizat că agricultura este considerată o prioritate a actualului Guvern.

În același context, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a vorbit despre majorarea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural până la 900 de milioane de lei anual, fapt ce a dus la atragerea investițiilor în sectorul agroindustrial de peste 16 miliarde lei, fiind create peste 12 mii locuri de muncă.

„În anul curent, prin prisma politicilor promovate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a fost posibilă acordarea subvențiilor în avans, program care s-a bucurat de popularitate în rândul femeilor fermieri și tinerilor fermieri încă de la primul apel, iar la moment cifrele ne arată că acest program este un succes, având peste 80 de antreprenori care s-au inițiat într-o exploatație agricolă, cu o contribuție personală de peste 28 milioane lei”, a precizat Ministrul Nicolae Ciubuc.

Totodată, oficialul a subliniat că în continuare echipa ministerului și-a propus în anul curent să reformeze și să îmbunătățească activitatea domeniilor importante ale sectorului, dintre cele mai vizibile fiind impulsionarea dezvoltării sectorului zootehnic, pentru a oferi siguranța alimentară în țară, lărgirea piețelor de desfacere, pentru a oferi posibilitatea agricultorilor să vândă produsele la prețuri competitive, reforma instituțiilor statului responsabile de managementul apelor și a bazinelor acvatice, inclusiv modernizarea infrastructurii de irigare, precum și reforma instituțiilor științifice și de cercetare, care au obligativitatea de a asigura transferul real de tehnologii și de a se apropia de necesitățile producătorilor agricoli.

Foto: Syngenta

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Spencer at |

  În sfârșit avem un guvern normal, care-și susține cetățenii!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green