puty

Noi indicatoare rutiere, instalate pe traseele ce duc spre punctele de trecere Briceni și Larga

11 indicatoare rutiere de orientare și informare a călătorilor despre căile de acces spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî au fost instalate pe drumurile publice din nordul țării.

Necesitatea instalării acestora a parvenit în rezultatul analizei situației din PTF „Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv, deși în apropiere sunt PTF „Larga-Kelmențî” și PTF „Briceni-Rossoșani”, care nu semnalează un flux majorat. Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, dar și mulți din călători nu cunosc căile de acces spre aceste două puncte de trecere.

Astfel, urmare a indicațiilor prim-ministrului R. Moldova, Pavel Filip, prvind identificarea soluțiilor în degajarea circulației prin PTF „Criva-Mamaliga”, Poliția de Frontieră a venit cu propunerea către Ministerul Economiei și Infrastructurii, de a elabora și instala mai multe indicatoare rutiere care vor facilita deplasarea călătorilor spre PTF „Larga-Kelmențî” și PTF „Briceni-Rossoșani”.

Noile Indicatoare sunt instalate pe următoarele drumuri publice ale R. Moldova: M5, frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina – cinci indicatoare; R11, frontiera cu Ucraina-Briceni-Ocnița-Otaci-R8 – un indicator; G1, R11-Briceni-Cotiujeni-Larga-frontiera cu Ucraina – trei indicatoare; G2, M5-Hlina-Cotelea-Larga-G1 – două indicatoare.

Marcajele rutiere se află la distanțe de 17 km, 5 km, 4 km de punctele de trecere a frontierei, fiind montate în intersecțiile care prezintă dificultate în orietare pentru călători.

De menționat că activitatea dată se înscrie în șirul de măsuri întreprinse de Poliția de Frontieră, de cumun cu alte instituții de resort, menite să fluidizeze traficul transfrontalier, să evite aglomerările și să micșoreze timpii de așteptare în punctele de trecere.


Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green