BELGIUM SINGLE NUMBER EMERGENCY CALL 112

Numărul unic de urgență va fi lansat și în Moldova! 112 va înlocui 901, 902, 903 sau 904

Numărul unic de urgență 112 va fi lansat, în scurt timp, și în Republica Moldova. Astfel, acesta va înlocui cele 4 numere scurte pe care moldovenii erau obișnuiți să le formeze în cazuri excepționale.

Implementarea numărului unic 112 necesită și un concept, elaborat deja de Ministerul Tehnoligiilor Informaționale și Comunicațiilor, cu privire la preluarea apelurilor de urgență. În acest caz, vor fi create 3 centre de bază în țară, respectiv în Chișinău, Cahul și Bălți, iar odată ce un operator va prelua un apel, în termeni minimi se va încerca localizarea acestuia și ulterior va fi transmis regiunii și serviciului unde trebuie intervenit.

„Modelul propus de MTIC este conceput în baza documentelor europene și vine să respecte principiile de utilizare a rețelelor publice de telecomunicații, drepturile furnizorilor şi utilizatorilor de servicii de telecomunicații”, susține viceministrul MTIC, Vitalie Tarlev.

În prezent, în Moldova există 4 numere de urgență. Astfel, 901 – Pompieri, 902 – Poliția, 903 – Ambulanța, 904 – Moldova-Gaz. 112 este un număr unic de urgență utilizat în toate statele Uniunii Europene.

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Anonymous at |

  :oops:

  Reply
 2. niku at |

  :?: ar si ghini sa fie numai un numar la toate urgentele

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green