10265

Numărul vizitatorilor Parlamentului Republicii Moldova în 2017 s-a dublat comparativ cu anul 2016

Numărul vizitatorilor Parlamentului Republicii Moldova în anul 2017 s-a dublat comparativ cu anul 2016. De asemenea, anul trecut a crescut de cinci ori numărul comunicatelor de presă difuzate. Datele se conțin în bilanțul statistic al instituției pentru anul 2017.

Astfel, în 2017 au fost înregistrate 254 vizite ghidate de informare la care au participat 7.044 vizitatori. La 88 dintre acestea vizitatorii au discutat cu deputați. Pentru comparație, pe parcursul anului 2016 au fost înregistrate 151 vizite la care au participat 3490 vizitatori. Totodată, în perioada ianuarie-decembrie 2017, 3.680 de persoane au beneficiat de audiență/întâlniri, organizate de Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului cu reședința în orașele Edineț, Orhei, Leova și Comrat.

În premieră, anul trecut au început a fi asigurate transmisiunile în direct de la ședințele plenare, ședințele de lucru și dezbaterile publice din Sala Europei, precum și declarațiile de presă ale deputaților și conferințele de presă, organizate în sediul Parlamentului. În ultimele 12 luni, în regim live, pe pagina web oficială a Legislativului, pe canalul de YouTube și pagina de Facebook au fost difuzate peste 500 de ore de video.

În aceeași prioadă au fost difuzate mijloacelor mass-media 1.260 comunicate de presă, de 5 ori mai multe decât în anul 2016. Au fost eliberate 368 legitimații de presă, au fost editate cca 10 mii GB de foto și 3 mii GB de produs video.

De asemenea, a crescut considerabil numărul de vizitatori ai paginii de Facebook a Parlamentului. În 2017, pagina de YouTube a devenit un important canal de transmitere a materialelor video ale Parlamentului. La fel, a fost dezvoltată pagina de Instagram și OK a Legislativului. Tot în anul 2017, arhiva foto a devenit accesibilă publicului prin crearea și ordonarea albumelor pe pagina de Flickr a Parlamentului.


Foto: familia.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Mere eveniment!!!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green