Microbus_120

O adolescentă a depistat că i-a fost furat portmoneul în microbuz! I-a spus șoferului, iar bărbatul a blocat ușile și a mers cu tot cu pasageri și hoț la Poliție

Șoferul unui microbuz de pe ruta 113 a contribuit la reţinerea unui hoţ de buzunare, după ce individul a sustras portmoneul cu bani din buzunarul unei fete de 16 ani. Incidentul a avut loc pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica.

Adolescenta a depistat lipsa portmoneului în buzunar în timp ce se afla în maxi-taxi, fapt despre care i-a comunicat imediat conducătorului auto. Șoferul  a reacționat imediat, a blocat uşile microbuzului şi s-a deplasat la Inspectoratul de Poliţie Botanica, unde au intervenit angajaţii şi au reţinut un individ de 36 ani. Asupra lui a fost depistat portmoneul victimei.

El s-a dovedit a fi originar din regiunea transnistreană, anterior fiind reţinut şi documentat de poliţişti pentru infracţiuni analogice. În cadrul acţiunilor de urmărire penală s-a constatat că bănuitul ar mai fi fost implicat în cel puţin trei cazuri de pungăşii, comise în transportul public urban.

risunok1-54

Bărbatul este cercetat penal pentru pungăşie şi riscă o pedeapsă cu  amendă în mărime de la 13.000 lei la 17.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Reamintim că Poliţia capitalei a demarat operaţiunea specială de documentare a persoanelor depistate în microbuzele de rută, predispuse la comiterea infracţiunilor de pungăşii. Astfel,  pe parcursul anului au fost înregistrate 88 de pungăşii, ceea ce constituie o scădere în comparaţie cu perioada analogică a anului trecut, fiind înregistrate 131 cazuri.

Foto: publika.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green