185420

O bătrână din Cahul și doi bărbați din Briceni și Călărași și-au pierdut ieri viața în incendii! În toate cazurile, focul a izbucnit din imprudența victimelor

Trei persoane din țară și-au pierdut viața în incendii pe parcursul ultimelor 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Primul caz în care a decedat o femeie în vârstă de 91 de ani, a avut loc ieri, în satul Doina, raionul Cahul. Un incendiu a mistuit lenjeria de pat, iar în interiorul încăperii a fost găsit cadavrul proprietarei. Pompierii nu au fost chemați pentru intervenție, întrucât focul s-a autostins, însă ulterior specialiștii au fost solicitați la fața locului. Din primele cercetări, se presupune că incendiul a izbucnit în urma exploatării cu defecțiuni a sobei din casă.

Un alt caz tragic a avut loc în localitatea Grimești, raionul Briceni. Aici un bărbat în vârstă de 64 de ani a decedat după ce a adormit cu țigara aprinsă. În urma incendiului, au fost afectate bunurile materiale din interiorul unei odăi.

Tot imprudența în timpul fumatului a făcut o victimă la Călărași, unde un bărbat în vârstă de 56 de ani a murit în propria locuință. Incendiul s-a autostins, iar cadavrul acestuia a fost depistat de vecini. Primele cercetări arată că focul ar fi pornit de la o țigară nestinsă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să evite fumatul în locuințe. În caz de situații de risc, persoanele sunt rugate să apeleze 901. Conform datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 158 de incendii în care au decedat 23 de persoane.

Imagine simbol: b1.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green