tyuyt

O cetățeană a Ucrainei, ascunsă în rulotă, depistată la Vama Leușeni – (VIDEO)

O tânără din Ucraina, în lipsa actelor valabile pentru călătorie, s-a ascuns în dulapul unei rulote și a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat. Planul acesteia a fost deconspirat de echipa mixtă de control, formată din funcționarii vamali și polițiștii de frontieră din postul vamal Leușeni.

Pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat o autocaravană de model Ford, la volanul căreia se afla un cetățean al Italiei, însoțit de un pasager, și el cetățean italian. Funcționarii vamali și polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor verificări riguroase a rulotei. Ca urmare, echipa mixtă de control a depistat, ascunsă în dulapul predestinat hainelor de schimb, o persoană de gen feminin.

Femeia nu a putut prezenta niciun act în baza căruia ar putea fi stabilită identitatea acesteia. Conform informațiilor preliminare, este vorba despre o cetățeană a Ucrainei, în vârstă de 33 de ani. Tânăra a relatat că la mijlocul lunii septembrie curent a făcut cunoștință, în orașul Odessa, cu cei doi cetățeni italieni, pe care i-a convins să o ajute să ajungă în Italia, deși ultimii cunoșteau că nu deține niciun document ce i-ar permite o călătorie peste hotare.

Pe faptul celor constatate, cetățenii italieni au fost amendați pentru încălcarea regulilor de transportare în țară a cetățenilor străini, fiind aplicată amendă în mărime de 60 u.c., iar cetățeanca Ucrainei a fost preluată de către Biroul Migrație și Azil al MAI. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor pe caz.


Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green