MITA

O familie din Chişinău ar fi plătit 15.000 de euro mită unui proiectant pentru ca acesta să rezolve cumpărarea unui teren

Un proiectant din capitală a fost reținut, în după-amiaza zilei de ieri, de ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie și procurori, fiind bănuit de trafic de influență. Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit denunțul a doi soți din Chişinău care s-au plâns la CNA pe acţiunile pretins ilegale ale proiectantului, spunând că acesta le-ar fi cerut 15.000 de euro mită pentru a aranja cumpărarea unui teren, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

În plângerea lor, soţii susţin că intenționau să construiască o casă-hotel în capitală pe un teren, deţinut cu drept de proprietate, dar că mai aveau nevoie şi de un lot adiacent. Pentru a grăbi perfectarea actelor necesare şi cumpărarea acestuia, proiectantul le-ar fi cerut suma menţionată.

Potrivit înţelegerii, proiectantul urma să influenţeze mai mulți funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, dar şi angajaţi ai în Agenţiei servicii publice, în vederea adoptării unei deciziei în favoarea celor doi soți, astfel încât aceștia să devină proprietarii părții de teren cât mai curând. În denunţul lor, soţii au declarat că au transmis 15.000 de euro chiar în biroul de serviciu al proiectantului.

Ieri, ofiţerii anticorupţie şi procurorii au operat percheziţii la biroul şi domiciliul bărbatului, de unde au ridicate probe relevante pentru cauză, inclusiv acte, înscrisuri de ciornă şi 4.300 de euro, provenienţa cărora urmează a fi stabilită. Urmare măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și se deține în Izolatorul de urmărire penală al CNA. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.

Foto: stirilocale.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Dorin at |

  Acuma se observa ca CNA nu face diferenta in cine incalca fie de culoare politica sau apartenenta, toti egali in fata legislativului.

  Reply
 2. Spencer at |

  Ș-apoi învinuiți că politicienii vă fură, dacă voi singuri vă furați unul pe altul!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green