photo_2019-03-25_09-42-54

O femeie a devenit victima șantajului după ce a făcut cunoștință cu un bărbat pe rețelele de socializare

Ofițerii de investigații și procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au reținut în flagrant delict doi suspecți, în vârstă de 37 ani și 35 de, ambii locuitori orașului Vulcănești în momentul transmiterii unei tranșe de mijloace bănești estorcate în sumă de 500 euro.

În cadrul urmăririi penale a fost constatat că începând cu luna ianuarie 2019, unul din suspecși a stabilit o legătură virtuală cu o femeie prin intermediul rețelelor sociale, iar în urma schimbului de mesaje, bănuitul a obținut încrederea acesteia.

Prin diverse metode de convingere, individul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim. Ulterior, suspectul a început să șantajeze femeia, sub amenințarea postării pe rețelele de socializare a imaginilor obținute, solicitându-i suma de 5.500 euro și 1.000 de dolari.

În scopul identificării tuturor participanților la comiterea infracțiunii, o parte din mijloace financiare a fost transmisă sub controlul organelor de drept, urmare cărui fapt s-a stabilit că ele erau primite în Cahul de către o femeie, complice la comiterea infracțiunii.

În urma reținerii și efectuării perchezițiilor corporale și a automobilului au fost depistate mijloacele financiare estorcate, precum și telefonul mobil utilizat la estorcare.

Bănuiții au fost reținut pentru 72 ore. Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 13 ani. La moment, investigațiile pe caz continuă, pentru stabilirea și altor eventualele victime ale acțiunilor ilicite ale bănuiților și a complicilor la comiterea infracțiunii.


Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green