cms-image-000018257

O femeie însărcinată a chemat ambulanța, dar operatorul serviciului 112 i-a spus să ia un taxi până la spital! Ministrul Gaburici, revoltat: „Este inadmisibil!”

O femeie din capitală, aflată în a noua lună de sarcină, se plânge că a solicitat ajutorul medicilir, simțindu-se rău, însă operatorul serviciului 112 ar fi refuzat să-i trimită o ambulanță și a îndemnat-o să ia un taxi pentru a ajunge la spital. 

„112, ce urgență aveți? – Bună ziua, deci, la mine au început scurgerile de ape în 38 de săptămâni de sarcină, încă de ieri, dar contracțiile nu vin. Ce fac în cazul de față, chem urgența? – În cazul de față ar fi bine să luați un taxi și să vă apropiați la medicul care are grijă de sarcina Dvs.”, citează ProTV din înregistrarea telefonică oferită de tânără, care spune că totul s-a întâmplat pe 18 mai.

Pentru că operatorul nu a trimis o ambulanță la ea acasă, tânăra a decis să apeleze la serviciile de taxi, însă nu a reușit să găsească o mașină disponibilă, așa că a mers singură la spital.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a cerut astăzi explicații responsabililor de la serviciul pentru apeluri de urgență 112 privind refuzul operatorului de a acorda ajutor femeii însărcinate.

„Este inadmisibil un astfel de comportament din partea operatorilor 112. Cer să fie luate măsurile de rigoare, așa încât să nu mai avem situații când cetățeanul sună la 112 după ajutor și este refuzat. Ba mai mult, îndemnat să apeleze la serviciile de taxi”, a subliniat ministrul.

Potrivit responsabililor de la 112, a fost demarată o anchetă, iar operatorul a fost suspendat din funcție pe durata acesteia. Chiril Gaburici a cerut conducerii 112 să prezinte, în regim de urgență, rezultatele anchetei, sancțiunile aplicate și acțiunile care vor fi întreprinse pentru evitarea unor astfel de situații în viitor.

Foto: gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green