trafic

O femeie reținută, iar alta plasată în arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS, pentru trafic de persoane și copii în Grecia

O femeie a fost reținută, iar alta plasată în arest, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru infracțiunea trafic de persoane și trafic de copii, în scop de exploatare sexuală comercială, în Grecia.

Ambele femei sunt cetățene ale Republicii Moldova și au fost membre ale unui grup criminal organizat despre care PCCOCS a comunicat în octombrie 2019. Femeia reținută are vârsta de 27 de ani și este originară din Cahul, iar femeia plasată în arest, are vârsta de 43 de ani și este originară din raionul Cantemir, iar anterior fusese anunțată în căutare.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că membrii grupului criminal încă din anul 2016 au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-au impus să se prostitueze.

Victimele erau racolate de pe teritoriul Republicii Moldova și ulterior transportate în orașul Atena, Grecia, unde erau exploatate sexual-comercial în mai multe case de toleranță  (denumite de către aceștia „magazine”), administrate direct de liderul grupului de origine albaneză.

Dacă le va fi dovedită vinovăția, persoana reținută și cea învinuită riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Amintim că luna trecută procurorii PCCOCS au trimis în judecată primul dosar de învinuire pe acest caz. În prezent, la solicitarea procurorilor, inculpata este deținută în stare de arest preventiv.

Oamenii legii continuă acțiunile de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți, precum și pentru reținerea capului grupării.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green