procurori pccocs

O grupare infracțională specializată în trafic de droguri, condusă din pușcărie, a fost destructurată de forțele de ordine

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, angajații Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI și Agenția Națională a Penitenciarelor au deconspirat o grupare criminală specializată în organizarea transportării și comercializare a drogurilor în cantități deosebit de mari, pe întreg teritoriul țării, filiera cărora era coordonată din Penitenciarul nr. 1 Taraclia și Penitenciarul nr. 5 Cahul.

Investigațiile în privința mebrilor grupării, cinci bărbați, printre care și doi condamnați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 38 de ani, au durat aproximativ 4 luni. În rezultatul efectuării măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că, persoanele condamnate coordonau activitatea infracțională prin intermediul telefoanelor mobile, care le dețineau ilegal în instituțiile penitenciare.

Astfel, o parte din suma bănească destinată pentru procurarea drogurilor era transferată pe contul de telefonie mobilă a organizatorilor care se aflau în penitenciare. Ulterior, aceștea comunicau intermediarilor despre cantitatea de droguri care urmeză să o pregătească și suma bănească care urmează să o primească de la cumpărător.

Procurorii PCCOCS în comun cu ofiterii INI au reținut membrii grupului criminal organizat, în flagrant, în timpul comercializării drogurilor. În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, inclusiv percheziții în instituțiile penitenciare, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri, utilaje artizanale de consumare a drogurilor, mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.

Actualmente, trei dintre suspecți sunt reținuți, iar celorlalte două persoane care se află în penitenciar urmează a li se înainta acuzarea. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.


Foto: procuratura.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green