26991957_2274687489223910_8379473856162080339_n

O nouă întrevedere a președintelui cu corpul diplomatic. Reglementarea conflictului transnistrean, pe agenda discuțiilor

Președintele Igor Dodon a avut o nouă întrevedere cu corpul diplomatic acreditat la Chișinău în cadrul căreia au fost discutate subiecte cu privire la prioritățile instituției prezidențiale pentru anul 2018 și situația din politica internă a țării. 

Totodată, oficialii au discutat despre mersul reglementării diferendului transnistrean. Șeful statului a menționat că în acest sens este necesar de acționat în vederea realizării practice a înțelegerilor la care s-a ajuns la Viena, în decembrie 2017.

Totodată, Igor Dodon a informat că va acorda în continuare o atenție sporită soluționării celor opt subiecte de bază, incluse în pachetului de rezolvare a problemelor sociale și economice ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, inițiate la întrevederea lui Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski, liderul administrației transnistrene, în ianuarie 2017.

Astfel, președintele țării și-a exprimat speranța că în curînd va fi soluționată chestiunea privind înregistrarea transportului auto din regiunea transnistreană. În context, șeful statului a subliniat că va insista pe desfășurarea cu regularitate a întrevederilor în format „5+2”.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a menționat că în anul curent, sub egida Președintelui vor fi desfășurate zici de evenimente la scară națională, începînd cu cele ce țin de consolidarea statalității Republicii Moldova și finalizînd cu elaborarea și implementarea mai multor inițiative de dezvoltare strategică a țării și de redresare a situației economice și sociale din Moldova.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green