img_8566

O rețea specializată în contrabandă cu țigări, anihilată! Valoarea mărfii care urma să fie scoată din țară, estimată la 120.000 de euro – (VIDEO)

Un grup infracțional format din spanioli, români și moldoveni a fost destructurat de poliție. Indivizii au organizat trecerea ilegală a frontierei vamale a Republicii Moldova, prin metodă de contrabandă, a articolelor de tutungerie, în proporții deosebit de mari. Oamenii legii au reținut o moldoveancă de 38 de ani și doi cetățeni din România, cu vârsta de 50 și 46 de ani. 

La începutul lunii martie 2018, trei cetățeni de origine spaniolă, gestionați de un lider de 75 ani, au venit în Republica Moldova, unde s-au întâlnit cu doi români, care aveau rolul de șoferi de TIR și o moldoveancă. Ca urmare a repartizării rolurilor, de către ultimii, a fost determinată și implementată metoda de trecerea ilegală a produselor de tutungerie peste frontiera Moldovei.

Potrivit înțelegerii figuranților, cetățenii spanioli au procurat articole din tutungerie de pe teritoriul Republica Moldova. Ulterior, acestea fiind tăinuite în ascunzișuri special amenajate în cadrul unei semiremorci încărcată cu zahăr, produs pe teritoriul Republicii Moldova, după care marfa a fost transportată în direcția frontierei de stat, punctul de trecere Sculeni, pentru a duce scopul criminal până la sfârșit.

În rezultatul măsurilor întreprinse, la 10 martie curent, doi suspecți, cetățeni români, au fost reținuți în flagrant la postul vamal Sculeni. Aceștea, intenționau să treacă peste frontiera vamală a Republicii Moldova 200 de cutii a câte 500 pachete echivalent a 2.000.000 țigarete, marca „New York-500”, camuflate sub saci cu zahăr, care urmau a fi exportate în Regatul Spaniol, valoarea mărfii fiind estimată la 1.000.000 lei. Dacă țigaretele erau transportate peste frontiera de stat în UE, urmau a fi livrate la suma de peste 120.000 euro, echivalentul a 2.400.000 lei moldovenești.

Persoanele implicate în comiterea infracțiunii se află în arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 5.000 la 10.000 unități convenționale.

La moment, se întreprind acțiuni pentru identificarea altor membri ai grupului infracțional.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green