vb

O tânără moldoveancă, suspectată de trafic de ființe umane, a fost reținută la frontieră în momentul în care încerca să fugă din țară

O tânără în vârstă de 20 de ani este documentată pentru trafic de ființe umane. Aceasta a încercat să se eschiveze de răspundere, fiind reținută de polițiștii de frontieră în momentul când intenționa să părăsească teritoriul țării.

La sfârșitul săptămânii trecute, inspectorii de frontieră din punctul de trecere Tudora au acționat conform informației operative și în fluxul de călători au identificat persoana în cauză. Aceasta era pasageră în autocarul de rută Ștefan-Vodă – Odessa. În cadrul formalităților de control s-a constatat că tânăra figurează într-o cauză penală pentru trafic de ființe umane.

Conform informațiilor acumulate pe cauza penală, inițiată în luna iunie 2018, moldoveanca ar fi recrutat o tânără dintr-o familie social-vulnerabilă și urma să-i asigure transportarea acesteia peste hotare, în Turcia. Pe teritoriul acestui stat victima trebuia să fie preluată de alți complici și obligată să presteze servicii sexuale.

În prezent, tânăra se află în arest la domiciliu, iar dacă îi va fi dovedită vinovăția, aceasta riscă închisoare de la 7 până la 15 ani.

Pe cazul dat, ofițerii de investigații ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sub coordonarea Procuraturii mun. Chișinău desfăşoară măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea identificării altor victime, cât şi reţinerea tuturor complicilor.


Foto/Video: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green