aeroport_008

Ofițerii din prima linie de control din cadrul Serviciului Vamal vor avea grade de calificare conform competențelor profesionale

Ofițerilor din prima linie de control le-ar putea fi atribuite categorii speciale de calificare, care ar indica gradul de competență al acestora, dar și i-ar motiva să-și perfecționeze în permanență aptitudinile profesionale, astfel încât să acceadă în categoria ofițerilor de primă clasă. Este inițiativa lansată de către directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de totalizare a cursului de instruire pentru inspectorii din posturile vamale, care a fost desfășurat în perioada 5 octombrie – 8 decembrie curent, cu participarea a 539 de inspectori.

Rezultatele evaluării efectuate a relevat existența mai multor categorii de inspectori care dețin cunoștințe consolidate referitoare la domeniul administrării vamale, fiind, totodată, identificat și un contingent de angajați care necesită instruiri suplimentare pentru a atinge acel grad necesar de pregătire, impus de specificul profesiei.

În acest context, Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie le-a indicat responsabililor din domeniu intensificarea activităților de instruire, dar și stabilirea unui mecanism de clasificare a inspectorilor din prima linie de control, conform competențelor profesionale demonstrate. În accepțiunea conducerii Vămii, un asemenea instrument de clasificare, constituie o modalitate  de a motiva perfecționarea continuă a angajaților vamali.

Certificatele privind avansarea în gradul de calificare vor fi acordate doar în baza unor evaluări riguroase. Pentru aceasta colaboratorii vor fi îndemnați să participe la sesiunile de instruire aferente fiecărui grad de calificare, precum și vor avea prerogativa instruirii de la distanță, prin intermediul platformei e-learning, instituite în acest scop.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green