iurii-luncasurise.md_

Om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc și Shor, găsit împușcat

Luncașu Iurie, un om din anturajul oligarhului Vlad Plahotniuc, s-a împușcat în seara zilei de 17 august, scrie portalul Noi.md.

Poliția sectorului Buiucani informează că la 17 august, ora 20:07, în Unitatea de Gardă a parvenit înștiințarea 112, precum că pe traseul R-6, se află o persoană împușcată în regiunea capului. Potrivit declarațiilor celui care a sunat la 112, Luncașu s-a împușcat din arma personală și în urma leziunilor corporale primite a decedat la fața locului.

Fiind audiat, cel care a sunat la poliție, cetățeanul Babin Boris, a declarat că activează ca șofer la Luncașu Iurii și la 17 august, aproximativ la 19:00, a fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută la aer curat. Șoferul a mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești).

La un moment dat, Luncașu i-a cerut șoferului să oprească automobilul în cîmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: „Căsuță albă am cumpărat în 2017, eu am fost investitor”. Ulterior, a ieșit din automobil comunicîndu-i șoferului că iese să respire aer curat, după care s-a împușcat în regiunea capului din pistolul cu glonț de model Astra, cal. 6,35, nr. 85034 și a decedat în urma traumelor primite.

În Registrul de stat al armelor, cet. Luncașu Iurii figurează ca posesor a cel puțin 6 arme. Deocamdată nu se cunoaște cauza suicidului. De menționat că potrivit unor surse care și-au dorit să-și păstreze anonimatul, Lupașcu este un prieten apropiat al lui Vlad Plahotniuc.

Omul de afaceri Iurii Luncașu este președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri „Interdependența” și deține acțiuni la SC „DENIR LUX” SRL, „PRIMPROF CONSTRUCT” SRL, „ACVILIN-GRUP” și „GB & CO” SRL – (companii de construcții, import de mobilă, țigări și fabricarea vinului). Numele lui Iurie Luncașu ar figura și în tranzacția de peste 154 de milioane de lei, prin care o firmă cipriotă a procurat clădirile din perimetrul străzilor Timiș și Bujorilor din Chișinău (Casa albă), imobile atribuite lui Plahotniuc.

Totodată, Luncașu se numără printre invitații la petrecerile primarului de Orhei, Ilan Șor, condamnat pentru implicare în falimentarea Băncii de Economii.

Foto: rise.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green