1

Operațiune antidrog soldată cu reținerea a 19 persoane /// VIDEO

Inspectoratul Național de Investigații în comun cu Direcția generală urmărire penală a IGP, serviciile de investigații infracțiuni din cadrul Inspectoratelor de Poliție și oficiile Procuraturilor teritoriale, cu suportul polițiștilor Brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger” au desfășurat concomitent mai multe acțiuni în privința persoanelor care păstrau și comercializau droguri. Operațiunea a avut loc în perioada 5 – 14 octombrie curent, în rezultat fiind reținute 19 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani, iar 89 fiind cercetate în stare de libertate. Persoanele reținute au rol de organizatori și intermediari în comercializarea drogurilor.

În cadrul operațiunii au fost desfășurate 147 de percheziții în 25 de raioane de pe întreg teritoriul țării, fiind ridicate peste 12 kg de marijuană, 2,5 kg de paie și căciulii de mac, 1,3 kg de hașiș, 500 gr de etnobotanice, 250 gr de PVP (sare), 57 de pastile psihotrope, 157 de plante de cânepă, 2,5 kg semințe de mac și cânepă, 69 de dispozitive destinate consumului de droguri, inclusiv precursori destinați producerii drogurilor.

Valoarea estimată a drogurilor pe piața neagră ajungea la peste 600 000 lei.

La fel, a fost depistată și lichidată o speluncă de consum a drogurilor în raionul Vulcănești.

În timpul acțiunilor, poliția a depistat și ridicat 35 de cartușe de diferite calibre, 3 pistoale și o armă de vânătoare, toate deținute ilegal, inclusiv bani în sumă de 53 650 lei, 19 510 euro, dar și cinci automobile cu valoarea de peste 65 000 de euro.

În timpul acțiunilor întreprinse de poliție, 38 de persoane au fost depistate în stare de ebrietate provocată de consumul stupefiantelor, acestea fiind îndrumate să se adreseze specialiștilor/medicilor pentru a primi tratament și asistență necesară.

foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green